Twitter Profiles Directory

Twitter heeft recent een nieuwe Profiles Directory gelanceerd waar alle miljoenen gebruikers van de microblogdienst zijn te vinden op alfabetische volgorde. Zodra je de pagina opent kun je klikken op een letter of een cijfer en het is dan de bedoeling dat je door klikt op de namen die het dichtst in de buurt komen van de naam van degene die je zoekt. Om jezelf op te zoeken tussen alle gebruikers zal dit dus enkele klikken kosten.

Zoals je begrijpt is het zoeken naar iemand op deze manier niet al te handig en in dat geval kun je beter de zoekfunctie van Twitter gebruiken mits je op die manier diegene niet kunt vinden. De Profiles Directory is dan ook met name gericht op zoekmachines die op deze manier alle accounts van de microblogdienst eenvoudig kunnen ontdekken.

Facebook heeft overigens iets in de vorm van een ledenlijst. Hier is een onderverdeling gemaakt tussen gebruikers, pagina's en plaatsen en het zoeken naar een gebruiker of een pagina gaat op dezelfde manier als op Twitter. Gebruikers en pagina's worden op alfabetische volgorde getoond, plaatsen worden gerangschikt op basis van check-ins.

Lees meer over: