Twitter onderneemt stappen om Twiter.com uit te lucht te halen

Twitter heeft eindelijk stappen ondernomen om de website Twiter.com uit de lucht te halen. Een hoop gebruikers van de microblogdienst die per ongeluk een foutje hebben gemaakt bij het typen van het adres komen op deze website terecht en worden vervolgens doorgestuurd naar een andere website met reclame. De website pakt het slim aan door het design ook nog te laten lijken op Twitter om argeloze bezoekers te misleiden.

Vorig jaar augustus haalde de website volgens Compete.com een piek van 125.000 unieke bezoekers, dit begon echter te dalen nadat het domein werd doorgestuurd naar een andere website. In april werd de website nog door slechts 2100 bezoekers bezocht.

Twiter.com werd al twee jaar voordat Twitter populair werd geregistreerd. Zodoende was er op dat moment bij degene die het domein registreerde geen intentie om bezoekers van de microblogdienst te misleiden, iets wat later dus een heel ander verhaal werd. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de bewuste website uit de lucht zal gaan.

Lees meer over: