Twitter offline door storing – update

Een hoop gebruikers die op dit moment Twitter proberen te openen krijgen na lang wachten een melding te zien dat de microblogdienst momenteel niet beschikbaar is, inloggen en berichten plaatsen is niet mogelijk. Sinds een half uurtje is Twitter uit de lucht gegaan en het is op dit moment nog niet duidelijk wat de oorzaak hiervan is.

Twitter heeft in ieder geval laten weten momenteel te onderzoeken wat er aan de hand is en te werken aan een snelle oplossing. "Users may be experiencing issues accessing Twitter. Our engineers are currently working to resolve the issue." aldus een eerste reactie van Twitter. Zodra er meer duidelijkheid is zal dit bericht worden bijgewerkt. Met het offline gaan van Twitter doen applicaties zoals bijvoorbeeld TweetDeck het overigens ook niet.

Update 1 - 19:32 uur

De storing lijkt te zijn opgelost en de microblogdienst lijkt weer volledig bereikbaar te zijn. Op het Nederlandse account heeft Twitter de volgende reactie geplaatst: "Oeps! Daar ging even iets fout, maar gelukkig is Twitter er weer. Excuses voor het ongemak". Ook is status.twitter.com nu bijgewerkt, aangegeven wordt dat alles weer normaal werkt.

Update 2 - 20:55 uur

Op het moment van schrijven is het een aantal uur nadat de storing was opgelost toch weer mis gegaan en is de site uit de lucht. Twitter laat in een korte verklaring weten dat de storing zich toch nog voordoet en dat er snel aan een oplossing wordt gewerkt.

Lees meer over: