Twitter nu in het Nederlands, Wat houdt je bezig?

Twitter is vanaf nu volledig in het Nederlands beschikbaar. Vandaag is Nederlands samen met Indonesisch toegevoegd aan de microblogdienst en daarom als je nu naar Twitter.com surft zul je standaard alles in het Nederlands zien. Na het inloggen staat de taal echter nog wel op het Engels. Dit wijzig je door rechtsboven op je gebruikersnaam te klikken en te kiezen voor Settings. Direct op het tabblad Account dat standaard opent kan dan achter 'Language' Nederlands als taal worden ingesteld. Na het kiezen van Nederlands is het benodigd dat je nog een keer je wachtwoord invoert ter bevestiging.

Uiteraard is Tweets ook in het Nederlands gewoon Tweets. Following is Volgend, Followers is Volgers en de slogan 'What’s happening?' is 'Wat houdt je bezig?' geworden.

Vrijwilligers

Met de toevoegingen van vandaag is Twitter nu in 11 talen beschikbaar. De eerste taal naast Engels was Japans, toegevoegd in april 2008. Het duurde tot november 2009 voordat de website beschikbaar kwam in het Frans en in het Spaans. Nederlands en Indonesisch zijn nu de eerste talen die volledig door vrijwilligers zijn opgezet middels het Translation Center dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Op dit moment zijn er wereldwijd rond de 200.000 vertalers actief en meer vertalingen volgen op korte termijn.

Lees meer over: