Twitter nieuws: EarlyBird, Promoted Accounts en meer

Twitter COO Dick Costolo heeft geroepen dat de microblogdienst het eerder geïntroduceerde EarlyBird programma aan de kant gaat zetten. Het EarlyBird account werd een aantal maanden geleden geopend en werd gebruikt om aanbiedingen van geselecteerde bedrijven te verspreiden. Vanaf nu zullen er geen aanbiedingen meer worden geplaatst op het EarlyBird account met meer dan 225.000 volgers.

Promoted accounts

Ondertussen is er wel een nieuwe manier om geld te verdienen bedacht in de vorm van 'promoted accounts'. Bedrijven kunnen betalen om op te duiken in het gedeelte 'Who to follow' wat aan de rechterkant te zien is op Twitter na inloggen. Op deze manier hebben bedrijven de mogelijkheid om meer volgers te krijgen. Net als promoted tweets worden promoted accounts alleen getoond als dit relevant is voor een gebruiker.

Promoted tweets

Over promoted tweets gesproken. Deze week werd bekend dat bedrijven die geïnteresseerd zijn om een dergelijke tweet te plaatsen minstens 100.000 dollar moeten betalen. Een promoted tweet is een advertentie die geplaatst wordt bovenaan de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht. De eerste advertentie werd eerder dit jaar gekocht door Starbucks. Twitter verwacht dit jaar 50 tot 100 promoted tweets campagnes te verkopen, goed voor ongeveer 5 tot 10 miljoen dollar omzet.

Verified accounts

Op Twitter zie je met regelmaat bij bepaalde gebruikers een badge 'Verified account'. In dat geval weet je dat de gebruiker echt degene is die hij of zij zegt dat hij is. De microblogdienst heeft nu bekend gemaakt dat de beta test tot een einde is gekomen en er een nieuw systeem zal worden gebouwd. Meer details hierover volgen in de komende tijd.

Statistieken

Twitter ontvangt nu meer bezoekers per maand dan sociaal netwerk MySpace. Het verschil was niet groot, Twitter had in augustus 96 miljoen unieke bezoekers en MySpace 95 miljoen. Vergeleken met augustus 2009 is het verschil groter. In een jaar tijd groeide de microblogdienst 76 procent terwijl MySpace daalde met 17 procent. Facebook blijft nummer 1 met 598 miljoen unieke bezoekers in de afgelopen maand.

Vogeltje

Dan als laatste nieuws rondom het vogeltje van Twitter. Nadat de microblogdienst recent patentaanvragen heeft ingediend voor de woorden 'tweet' en 'twitter' heeft Twitter nu een patentaanvraag ingediend om het bekende vogeltje als Trademark te registreren. De aanvraag is vorige week ingediend dus het zal nog even duren voordat het rond is.

Lees meer over: