Twitter: Nieuwe applicatie voor Firefox OS en update Windows Phone

Twitter Logo Twitter heeft aangekondigd een applicatie voor Firefox OS klaar te hebben zodra het het nieuwe mobiele open source-besturingssysteem van Mozilla uit zal worden gebracht. Op de Mobile World Congress liet Mozilla deze week weten dat de eerste mobiele telefoons met Firefox OS later dit jaar gepresenteerd zullen gaan worden, het gaat om toestellen van Alcatel, LG en ZTE die zijn gericht op opkomende markten. Het is de verwachting dat de toestellen dit jaar onder andere beschikbaar zullen komen in Polen, Braziliƫ, Colombia, Mexico en Spanje. Verder heeft de organisatie al overeenkomsten weten te sluiten met 18 providers wereldwijd voor de verkoop van deze nieuwe toestellen.

Twitter zal op het moment dat de eerste toestellen over de toonbank zullen gaan een applicatie afgerond hebben die gedownload kan worden in de Firefox Marketplace. De bekende functionaliteiten zullen aanwezig zijn in de applicatie vergelijkbaar met de andere mobiele applicaties van de microblogdienst waaronder de tabbladen Home, Connect, Discover en Me plus een zoekfunctie. Er is ook een unieke feature (Web Activities) en dat is het direct kunnen delen van foto's op Twitter vanuit elke andere applicatie met ondersteuning voor Web Activities waaronder de ingebouwde fotoapplicatie van Firefox OS. Een eerste screenshot van de applicatie gedeeld door Twitter bekijk je hieronder.

twitter_firefox_os

Windows Phone

Naast de aankondiging van de applicatie voor Firefox OS heeft Twitter een nieuwe applicatie uitgebracht voor Windows Phone. De nieuwe applicatie beschikt over een nieuw design wat in lijn is met de andere bestaande applicaties zoals voor Android en iOS. De tabbladen Home, Connect, Discover en Me zijn toegevoegd en overal in de applicatie staat er een knop om een nieuw bericht te plaatsen plus een knop om snel te zoeken. Als laatste is er ondersteuning voor de live tiles van Windows Phone, zodoende kunnen accounts, zoekopdrachten en lijsten eenvoudig op het startscherm worden vastgepind.

twitter_windows_phone

Lees meer over: , , ,