Twitter lijkt twee-staps-verificatie te willen toevoegen

Twitter Logo Google heeft het, Dropbox heeft het en Microsoft wil het niet voor Outlook.com, twee-staps-verificatie. Afgelopen weekend kwam het bericht van Twitter dat mogelijk gegevens 250.000 accounts waren gestolen en nu een aantal dagen later is daar het bericht dat de microblogdienst mogelijk twee-staps-verificatie beschikbaar gaat maken voor gebruikers.

Met twee-staps-verificatie ingeschakeld, bijvoorbeeld in het geval van Google moet er ingelogd worden met zowel een gebruikersnaam en een wachtwoord als met een code die met een applicatie op een mobiel apparaat kan worden gegenereerd of via SMS kan worden gestuurd. Dit klinkt als 'veel gedoe' maar zorgt wel voor extra veiligheid en bovendien is het eventueel mogelijk om in te stellen dat de code maar één keer per 30 dagen moet worden ingevoerd. Als iemand anders de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord weet zal inloggen niet lukken omdat de code ook vereist is.

Dat Twitter nu serieus aan het kijken is naar het toevoegen van deze feature blijkt uit een vacature van het bedrijf die momenteel online staat. Afgelopen jaar begin november gaf Twitter al aan te hebben gekeken naar deze mogelijkheid. Het bedrijf liet dit toen weten omdat er per ongeluk de wachtwoorden van een groot aantal accounts waren gereset.

twitter_vacature_beveiliging

Lees meer over: