Twitter lanceert officieel Promoted Accounts

Onlangs werd bekend dat Twitter met Promoted Accounts zou gaan komen en zojuist heeft de microblogdienst dit officieel aangekondigd. Bedrijven kunnen tegen betaling een account promoten die dan komt te staan in het 'Who to follow' gedeelte. Net als Promoted Tweets worden deze accounts alleen getoond als dit volgens Twitter relevant is voor de gebruiker. Ben je bijvoorbeeld iemand die veel games-gerelateerde accounts volgt maar bijvoorbeeld nog niet @xbox dan kan het zijn dat het Xbox account wordt aanbevolen, ervan uitgaand dat Microsoft betaald voor de promotie. Als er geen relevante aanbevelingen zijn worden er geen Promoted Accounts getoond.

Er wordt eerst getest met Promoted Accounts en zodoende zijn er slechts een klein aantal bedrijven die accounts promoten op deze manier.

Daarnaast heeft Twitter bekend gemaakt dat Promoted Trends en Promoted Tweets buiten Twitter.com beschikbaar worden gemaakt. Dit wordt eerst getest met een klein aantal partners waaronder HootSuite. Partners zullen Promoted Tweets tonen in de zoekresultaten en Promoted Trends uitlichten. De inkomsten worden gedeeld met Twitter.

Lees meer over: ,