Twitter lanceert nieuwe versie #letsfly

Twitter heeft een nieuwe versie gelanceerd, het gaat om zowel desktopversie als de mobiele versie en de verschillende apps. Het design is nu versimpeld waardoor het makkelijker is geworden om hetgeen wat je interessant vindt te volgen en te vinden. Een ander doel van de nieuwe versie is ervoor te zorgen dat de gebruikservaring altijd hetzelfde is ongeacht of je nu Twitter.com gebruikt of bijvoorbeeld de iPhone app.

De laatste keer dat de microblogdienst een grote redesign onderging was in september 2010 maar het duurde vervolgens nog een flinke tijd voordat de nieuwe versie definitief werd doorgevoerd door Twitter en de oude versie kwam te vervallen.

Rechterkolom

Wat direct opvalt en te zien is in de screenshots hieronder is dat de rechterkolom nu naar links is verplaatst en dat de verschillende onderdelen zoals je eigen informatie en het overzicht met trending topics nu in aparte blokken staan. Het veld om een nieuw bericht te plaatsen staat nu langer boven de timeline maar ook in deze linkerkolom, direct onder je eigen informatie. De berichten zelf worden uiteraard nu rechts getoond. Tevens kan er altijd een bericht geplaatst worden middels de nieuwe blauwe knop die rechtsboven staat.

Bovenin staan nu drie menu items, Home, Connect en Discover. Door naar Home te gaan zie je alle berichten van de gebruikers die je volgt. Eventuele foto's en video's kunnen middels een druk op de knop direct onder het bericht worden getoond.

Connect

Door naar het tabblad Connect te gaan krijg je eigenlijk hetgeen te zien wat momenteel te vinden is onder de Activity tab staat. Je blijft hier op de hoogte van alles wat gerelateerd is aan je eigen profiel en je eigen berichten. Zo is hier is te zien welke gebruikers je hebben genoemd in hun tweets, welke gebruikers je eigen berichten hebben geretweet en welke van je berichten door andere gebruikers zijn gemarkeerd als favoriet.

Discover

Zoals de naam al doet vermoeden bevat het tabblad Discover mogelijkheden om meer interessante content of interessante gebruikers te vinden.

Profiel

Je eigen profiel is ook vernieuwd met aan de linkerkant links naar Tweets, lists, recente afbeeldingen, volgers en degene die je zelf volgt.

Beschikbaarheid

De nieuwe versie zal in de komende weken worden uitgerold. De vernieuwde versies van mobile.twitter.com, Twitter voor de iPhone, Twitter voor Android zijn nu al beschikbaar. Nieuwe versies van andere apps zoals Twittter voor de iPad volgen later.

Een reeks screenshots plus een video hieronder.

Video

Lees meer over: