Twitter lanceert Twitter #music maar is niet beschikbaar in Nederland

Twitter Music LogoTwitter heeft Twitter #music gelanceerd. Afgelopen weekend verscheen de loginpagina van Twitter Music plotseling online met de optie om een koppeling te maken met een account van de microblogdienst, tevens lekte er een aantal details uit door vermeldingen die in het CSS bestand werden gespot. Op dat moment werd verwacht dat de dienst om nieuwe muziek te ontdekken snel online zou komen maar dit gebeurde niet.

De nieuwe muziekdienst zal de manier waarop mensen muziek vinden gaan veranderen zo geeft Twitter aan. Op basis van gegevens van een account worden de meest populaire nummers en opkomende artiesten getoond. Aanvullend wordt er informatie over artiesten getoond evenals berichten van artiesten. Door het profiel van een artiest te openen kan er bekeken worden welke andere artiesten diegene dan weer volgt. Muziek luisteren kan eenvoudig en muzieknummers kunnen direct gedeeld worden op Twitter. De beschikbare muziek is afkomstig van iTunes, Spotify en Rdio. Wat betreft muziek van iTunes gaat het slechts om previews van muzieknummers, gebruikers van Spotify en Rdio kunnen inloggen met hun eigen account om volledige muzieknummers te kunnen luisteren. In de toekomst zullen er naast iTunes, Spotify en Rdio ook andere diensten worden toegevoegd.

Twitter #music is er in de vorm van een webapplicatie en als applicatie voor iOS. Het is echter wel zo dat de nieuwe dienst eerst alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australiƫ en Nieuw-Zeeland. In de komende tijd zullen meer landen worden toegevoegd en zal er ook een applicatie voor Android worden uitgebracht door Twitter. Wie vanuit Nederland de website opent kan wel een koppeling maken met een account op Twitter maar daarna werkt helaas de zoekfunctie rechtsboven.

Lees meer over: , ,