Twitter kondigt feature om tweets te downloaden aan

Afgelopen weekend kwamen er berichten van diverse gebruikers die een knop zagen in de instellingen waarmee ze al hun eigen geplaatste tweets konden downloaden. Nu is daar ook de officiele aankondiging van Twitter zelf dat de feature er gaat inderdaad komen en dat er is begonnen met het langzaam uitrollen van deze mogelijkheid naar alle gebruikers.

Twitter begint met een klein aantal gebruikers waarvan de taal is ingesteld op Engels. Om te controleren of je al de beschikking hebt over de knop ga je naar de instellingen op Twitter.com en op de pagina Account die daarna opent moet de knop dan onderaan de pagina staan. Mocht je de knop nog niet zien dan gaat deze nog komen, Twitter geeft aan dat de uitrol naar alle gebruikers nog enkele weken tot enkele maanden zal gaan duren.

twitter_tweets_downloaden

Zodra de download dan klaar staat krijg je een e-mail met instructies om het bestand te downloaden. Na het uitpakken van het bestand heb je eigenlijk een offline website waar je door heen kunt bladeren op basis van jaar en maand, inclusief een zoekfunctie bovenaan de pagina om te zoeken op gebruikersnaam, hashtag of enkele sleutelwoorden. Onder elk bericht en bij elke retweet staat een link om het betreffende bericht op Twitter te bekijken.

Twitter roept alle gebruikers op die aan het graven zijn in hun archieven om hun favoriete berichten weer online te delen op Twitter en te voorzien van de hashtag #TwitterArchive.

twitter_archief

Lees meer over: