Twitter komt deze maand met muziekapplicatie, Twitter Music

we_are_huntend_logoTwitter gaat op termijn komen met een nieuwe muziekapplicatie voor iOS. Enige tijd geleden nam Twitter muziek ontdekkingstool We Are Hunted over en de technologie van het bedrijf zou nu als basis dienen voor een nieuwe applicatie voor iOS die nog voor het einde van deze maand moet gaan verschijnen volgens bronnen bekend met de plannen van het bedrijf. Recent werd de videodienst Vine gelanceerd door het bedrijf zonder verdere verwijzingen naar Twitter, dit zal anders zijn met de nieuwe applicatie. De naam zal Twitter Music gaan worden en het bijbehorende icoon bevat het vogeltje van Twitter.

Twitter Music kan artiesten en muzieknummers aanbevelen op basis van diverse signalen en wordt gepersonaliseerd op basis van de accounts die een gebruiker op Twitter volgt. Het stream van muziek gaat met behulp van SoundCloud. Nadat de applicatie voor de eerste keer wordt opgestart volgt er een kleine tour die gevolgd kan worden en komt er een melding in beeld om in te loggen met gegevens van Twitter om gepersonaliseerde suggesties te ontvangen. Het is echter niet vereist om een account op Twitter te gebruiken.

Twitter Music bevat een aantal tabbladen, naast een tabblad met suggesties is er een tabblad met artiesten die worden gevolgd en een tabblad met artiesten die worden gevolgd door gebruikers die je zelf als gebruiker volgt. Een vierde tabblad genaamd #NowPlaying toont links naar muzieknummers gedeeld op Twitter met de hashtag #NowPlaying door gebruikers die worden gevolgd. Diverse medewerkers van We Are Hunted gebruikten in de afgelopen maand deze hashtag al regelmatig op Twitter waarschijnlijk om de nieuwe applicatie te testen. Een ander tabblad toont de op dat moment populairste nummers en als laatste een tabblad met veelbelovende artiesten.

Na het klikken op een artiest verschijnt er een korte biografie plus links naar gerelateerde muziek van de artiest te vinden op SoundCloud of links naar previews afkomstig van iTunes. Na het klikken op de knop 'Play' wordt de muziek direct afgespeeld. Er zijn verder geen koppelingen in Twitter Music met andere muziekdiensten zoals Spotify. Zowel Twitter als We Are Hunted wilde verder niet reageren op de berichten over de nieuwe applicatie.

Lees meer over: , ,