Twitter is 6 jaar geworden

Twitter is vandaag jarig. 6 jaar geleden plaatste Jack Dorsey de eerste tweet op het platform dat toen nog als naam Twttr had. In de afgelopen jaren is het bijzonder snel gegaan met de microblogdienst en vanwege de verjaardag vandaag zijn er een aantal nieuwe statistieken bekend gemaakt. De microblogdienst laat weten dat er op dit moment meer dan 140 miljoen actieve gebruikers zijn die gezamenlijk dagelijks 340 miljoen berichten plaatsen, dat zijn dus meer dan 1 miljard berichten elke drie dagen.

Afgelopen september had Twitter nog 100 miljoen gebruikers. Toen vertelde CEO Dick Costolo ook dat 40 procent van al deze gebruikers nooit berichten plaatst maar Twitter puur gebruiken om updates van websites en tweets van andere gebruikers te volgen.

Schets

Hieronder zie je een schets van Jack Dorsey die hij jaren geleden maakte toen hij het idee kreeg om een platform te ontwikkelen waar gebruikers updates op konden delen. Dit idee begon bij Jack te spelen nadat hij op 31 mei 2000 een LiveJournal account had geopend.

Lees meer over: