Twitter introduceert embeddable tweets

Omdat tweets steeds vaker worden gebruikt introduceert Twitter nu de embeddable tweet. Dit komt er op neer dat een tweet met behulp van een aantal regels HTML-code eenvoudig geplaatst kan worden op een website. Een voorbeeld daarvan zie je hieronder in de screenshot. In de ingesloten tweet zie je het bericht evenals de gebruikersnaam met de bijbehorende profielfoto. Eronder staat het tijdstip waarop de tweet werd geplaatst.

De tweet linkt terug naar het originele bericht. Wil je dus iemand van Twitter citeren zou dit een mooie oplossing zijn in plaats van het maken van bijvoorbeeld een screenshot. Het is echter niet mogelijk om te retweeten of te reageren via een ingesloten tweet.

Tweet plaatsen

Om tweets te plaatsen heeft Twitter een tooltje online geplaatst genaamd Blackbird Pie. Dit werkt heel simpel. Je pakt de url van de tweet die je wilt gaan insluiten. De url krijg je door op Twitter op de tijd te klikken onder een tweet. Kopieer de url dan uit de adresbalk en plak deze in het Blackbird Pie veld. Klik dan op de knop 'Bake it'. Er wordt dan direct een voorbeeld getoond met daaronder de HTML code die je eventueel nog kunt aanpassen.

Blackbird Pie vind je hier.

Lees meer over: