Twitter introduceert Custom Timelines, zelf timelines samenstellen

Twitter introduceert Custom Timelines, zelf timelines samenstellen

Twitter heeft custom timelines aangekondigd. Standaard beschikt Twitter over een aantal timelines, denk aan de timeline op de homepage met alle berichten van de gebruikers die je volgt, de timeline van de zoekfunctie die alle berichten toont die overeenkomen met een sleutelwoord, een timeline met alle berichten van een account en dan zijn er nog de lijstjes.

Een custom timeline is een timeline die geheel naar eigen smaak opgezet kan worden met een eigen naam en omschrijving bestaande uit tweets van bepaalde accounts en berichten over bepaalde onderwerpen. Een custom timeline, waarvan een screenshot hieronder, heeft een eigen unieke Twitter.com URL en kan eventueel worden ingevoegd op een site.

twitter_custom_timeline

TweetDeck

Het zelf maken van een custom timeline kan echter niet op Twitter.com maar dit dient gedaan te worden met behulp van TweetDeck. In de app kan een nieuwe kolom 'custom timeline' worden aangemaakt en vervolgens kunnen berichten handmatig aan de nieuw aangemaakte timeline worden toegevoegd door deze simpelweg in de kolom te slepen. Een bericht snel toevoegen kan ook via het menu (drie puntjes) te vinden onder elk bericht.

tweetdeck_custom_timeline_4

twitter_custom_timeline_2

Het is mogelijk om elk toegevoegd bericht op elk gewenst moment weer te verwijderen.

twitter_custom_timeline_3

Door in TweetDeck op een gebruikersnaam te klikken kunnen alle custom timelines die aangemaakt zijn door de betreffende gebruiker eenvoudig bekeken worden.

twitter_custom_timeline_5

De functionaliteit zal in de komende dagen door Twitter worden uitgerold naar alle gebruikers van de webversie van TweetDeck, de app voor browser Google Chrome en de app voor Windows. Binnenkort zal TweetDeck voor Mac custom timelines gaan krijgen. Ontwikkelaars kunnen overigens een API (b├Ęta) gebruiken om custom timelines te vullen.

Een voorbeeld van een custom timeline van Twitter Music kan hier bekeken worden.

Lees meer over: ,