Twitter houdt reputation scores bij van gebruikers

Even Williams maakte tijdens een interview op de Web 2.0 Summit in San Francisco bekend dat de microblogdienst al geruime tijd ‘reputation scores’ heeft van gebruikers. Deze scores, waarbij er onder andere wordt gekeken naar de invloed van een gebruiker wordt gebruikt voor de Who to Follow functie.

Gebruikers hebben niet de beschikking over deze cijfers maar Williams sluit niet uit dat deze gegevens in de toekomst beschikbaar worden gemaakt. Dit zou een tegenslag kunnen betekenen voor bedrijven als Klout, die van het meten van invloed op Twitter hun business hebben gemaakt.

In het interview ging het ook even over het businessmodel van de microblogdienst. Williams gaf aan dat er al aardig verdiend wordt aan Promoted Tweets en Promoted Trends. In totaal zijn er nu 40 adverteerders en de verwachting is dat dit er tegen het eind van het jaar ongeveer 100 zijn. Verder krijgt Twitter ook geld binnen door het verkopen van z’n datastroom. dat gebeurde eerder al aan giganten als Google, Bing en Yahoo.

Lees meer over: