Twitter heeft nu 500 miljoen gebruikers

Twitter heeft een mijlpaal weten te bereiken, althans volgens Semiocast. Volgens het bedrijf heeft Twitter nu meer dan 500 miljoen accounts, om specifiek te zien, 517 miljoen gebruikers wat iets meer is dan de helft van het aantal gebruikers van Facebook. Het is hierbij wel de vraag in hoeverre het allemaal om echte actieve accounts gaat.

Van al deze gebruikers zijn er 141.8 miljoen afkomstig uit de Verenigde Staten, de top drie steden wat betreft het aantal berichten zijn Jakarta, Tokyo en Londen. De cijfers zijn gebaseerd op een selectie berichten van alle 1 miljard tweets geplaatst in de maand juni. Semiocast noteert verder dat Japan één van de meest actieve landen is al neemt de groei hier nu wel af evenals in Zuid-Korea. In Brazilië stijgt ondertussen het gebruik van Twitter sterk, in het land zijn nu 41.2 miljoen gebruikers, dit waren nog 33.3 miljoen in januari.

Brazilië is dus goed voor 8 procent van alle gebruikers die samen verantwoordelijk zijn voor 6.6 procent van alle berichten geplaatst op de microblogdienst. Dat ligt iets anders in Japan. In het land zijn minder gebruikers van Twitter dan in Brazilië, 6.7 procent, echter plaatsen deze gebruikers 10.6 procent van alle berichten. Indonesië heeft nu 29.4 miljoen gebruikers en zal naar verwachting binnenkort het Verenigd Koninkrijk voorbij gaan.

Na Engels is Japans de meeste gebruikte taal op de microblogdienst.

Update

De oprichter van Semiocast, Paul Guyot heeft nog toegevoegd dat 27 procent van alle gebruikers echt actief is, ongeveer een groep van 170 miljoen gebruikers. De cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek van januari dit jaar en hieruit kwam ook naar voren dat Nederland de meest actieve gebruikers heeft op Twitter gevolgd door Japan.

Lees meer over: