Twitter heeft nu 231 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Twitter heeft nu 231 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Begin deze maand kwamen de nodigde cijfers naar buiten over Twitter omdat het bedrijf documenten had ingediend voor de aankomende beursgang. Uit de documenten kwam naar voren dat de microblogdienst tegen het einde van het tweede kwartaal dit jaar meer dan 218 miljoen maandelijks actieve gebruikers had. Het bedrijf heeft nu bijgewerkte documenten ingediend met cijfers over het derde kwartaal van dit jaar en te lezen valt dat Twitter nu meer dan 231 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft, een stijging van 6 procent vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar. Vergeleken met het derde kwartaal van afgelopen jaar (eind september) gaat het om een stijging van 39 procent.

Het aantal gebruikers in de Verenigde Staten steeg ook flink vergeleken met het tweede kwartaal van 49,2 miljoen naar 52,7 miljoen. Dit is een stijging van meer dan 7 procent.

De omzet van Twitter kwam uit op 168,6 miljoen dollar in het derde kwartaal, de omzet bedroeg in het tweede kwartaal nog meer dan 139 miljoen dollar. Het gaat om een verdubbeling vergeleken met afgelopen jaar toen de omzet 82,3 miljoen dollar bedroeg. Twitter zal waarschijnlijk op vrijdag 15 november naar de beurs gaan, het bedrijf zal straks met de afkorting TWTR genoteerd worden aan de New York Stock Exchange (NYSE).

Lees meer over: