Twitter heeft nu 200 miljoen actieve gebruikers per maand

twitter_logoTwitter heeft laten weten in een tweet dat de microblogdienst nu 200 miljoen actieve gebruikers per maand heeft, dit zijn gebruikers die elke maand minstens een keer inloggen. In de afgelopen maanden sinds juni zijn er zodoende 60 miljoen gebruikers bijgekomen, op dat moment liet CEO Dick Costolo nog weten tijdens een conferentie dat Twitter meer dan 140 miljoen actieve gebruikers per maand had en tevens werd duidelijk dat de meeste gebruikers mobiel actief zijn en ook actiever zijn dan desktop gebruikers.

Het totale aantal accounts ligt een stuk hoger, in juli dit jaar bleek dat Twitter meer dan 500 miljoen accounts had. Het grootste deel van de gebruikers is dus niet actief op Twitter.

In september afgelopen jaar had Twitter nog 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers waarvan 50 miljoen gebruikers Twitter dagelijks gebruikte. Ondanks het grote aantal gebruikers blijft Twitter nog ver achter concurrent Facebook met 1 miljard gebruikers.

twitter_200_miljoen

BlackBerry

Naast de aankondiging over de 200 miljoen actieve gebruikers heeft Twitter ook een update uitgebracht van de applicatie voor BlackBerry. De applicatie is voorzien van het onderdeel Connect waarin te zien is wie je heeft geretweet en wie je is gaan volgen. Nieuw is de Discover tab om trends te bekijken en gebruikers die mogelijk interessant zijn om te gaan volgen. Verder is het design aangepast en de navigatie simpeler gemaakt.

Lees meer over: