Twitter heeft al gekeken naar twee-staps-verificatie

Twitter heeft gekeken naar de mogelijkheid om twee-staps-verificatie toe te voegen aan de microblogdienst maar dat deze toevoeging er op korte termijn zal gaan komen lijkt voorlopig nog niet het geval te zijn. Gebruikers van Google kunnen al langere tijd twee-staps-verificatie inschakelen en inmiddels hebben miljoen gebruikers dit ook gedaan en sinds kort beschikt bijvoorbeeld ook Dropbox over deze mogelijkheid.

Twitter geeft aan te hebben gekeken naar diverse beveiligingsfeatures, "We’ve certainly explored two-factor authentication among other security measures, and we continue to introduce features, such as https, to help users keep their accounts secure. This support article and this blog post offer additional information and tips." aldus de microblogdienst.

De aanleiding van de reactie van Twitter op het toevoegen van twee-staps-verificatie is omdat Twitter gisteren per ongeluk het wachtwoord van een groot aantal accounts heeft gereset. In de gevallen dat Twitter het vermoeden heeft dat een account is gehackt dan zal het wachtwoord van het account automatisch worden gereset en zal er een e-mail naar de desbetreffende gebruiker gestuurd worden met aanvullende informatie en instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken. Omdat er een klein aantal accounts waren gehackt stuurde Twitter berichten naar deze gebruikers maar tevens werden er ook direct berichten gestuurd naar een onbekend aantal accounts waar verder niets mee aan de hand was.

Lees meer over: