Twitter: Gegevens van 250.000 gebruikers mogelijk gestolen

Twitter Logo Twitter heeft laat weten dat de microblogdienst deze week meerdere keren is aangevallen, snel nadat een van de pogingen om gegevens te achterhalen werd ontdekt door medewerkers kon het bedrijf de aanval afslaan. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat aanvallers mogelijk toegang hebben weten te krijgen tot de gegevens van een beperkte groep gebruikers, het gaat dan om gebruikersnamen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden. De schatting is dat het om ongeveer 250.000 accounts gaat.

Hoewel het op dit moment nog niet met zekerheid is te zeggen of de gegevens zijn gestolen heeft Twutter al wel uit voorzorg de wachtwoorden van al deze accounts gereset. Gebruikers waarvan de gegevens zijn gestolen hebben al een e-mail ontvangen (of gaan deze nog krijgen), in het bericht wordt aangegeven dat er een nieuw wachtwoord ingesteld moet worden en dat het oude wachtwoord niet meer zal werken om mee in te loggen.

twitter_wachtwoord_mail

Daarnaast is er nog een tweede mail gestuurd door het bedrijf met algemene informatie.

Wachtwoord resetten

Ondanks dat het om een relatief kleine groep gebruikers gaat grijpt de microblogdienst wel direct dit moment aan om gebruikers te wijzen op het gebruik van sterke wachtwoorden. Het mooiste is als een wachtwoord uit 10 of meer karakters bestaat en een mix is van kleine letters, hoofdletters, nummers en symbolen. Het beste is als een wachtwoord ook niet voor accounts van andere sociale netwerken of sites wordt gebruikt.

Heb je een account op Twitter en wil je deze resetten ga dan naar de instellingen van Twitter via het tandwieltje rechtsboven op de website. Klik dan aan de linkerkant in het menu op het menu item 'Password' en stel hier een nieuw gewenst sterk wachtwoord in.

twitter_wachtwoord_reset

Lees meer over: