Twitter geeft verwijderde gebruikersnamen weer vrij

De verwachting is dat Twitter in de komende weken een reeks verwijderde gebruikersnamen weer beschikbaar zal gaan maken voor registratie. Op dit moment zijn er een hoop verwijderde gebruikersnamen en er zijn een hoop inactieve gebruikersnamen. Evan Williams gaf aan tijdens de Chirp conferentie dat hij hoopt dat in de komende weken verwijderde gebruikersnamen weer beschikbaar gemaakt kunnen worden.

Twitter  is er nog niet uit wat te doen met inactieve accounts. Inactieve accounts zijn de gebruikersnamen die al zes maanden niet gebruikt zijn. Sommige gebruikersnamen zijn geregistreerd maar helemaal nooit gebruikt. Zo bestaat er een persoon die 10.000 gebruikersnamen in zijn bezit heeft maar er nog nooit iets mee heeft gedaan.

Het vrijgeven van inactieve accounts die nog niet zijn gebruikt kan makkelijker dan accounts die actief waren maar niet meer worden gebruikt. Die persoon zou immers kunnen beslissen om weer te gaan twitteren.

Het is dus nog even afwachten wat Twitter hiermee gaat doen, het gaar hier om miljoenen gebruikersnamen. Het is wel zo dat als de namen vrijgegeven worden dit niet bekend wordt gemaakt maar stilletjes wordt doorgevoerd.

Statistieken

Tijdens de conferentie werden ook enkele statistieken bekend gemaakt. Zo verwerkt Twitter per dag 600 miljoen zoekopdrachten en worden er dagelijks 55 miljoen nieuwe berichten geplaatst. In totaal heeft Twitter 105 miljoen gebruikers, per dag komen er 300.000 nieuwe accounts bij.

Als laatste werd bekend gemaakt dat slechts een kwart van de 180 miljoen bezoekers per maand naar Twitter.com gaan, de rest gebruikt een externe applicatie.

Lees meer over: