Twitter geeft meer duidelijkheid over toegang applicaties

Als je gebruik wilt maken van een bepaalde applicatie zoals bijvoorbeeld Twitterfeed voor het automatisch doorplaatsen van nieuwsberichten op Twitter zul je eerst toestemming moeten geven zodat in dit geval Twitterfeed berichten mag plaatsen op je eigen account. Twitter heeft het scherm waarin wordt gevraagd om deze toestemming aangepast.

Het idee is dat het op deze manier een stuk duidelijker moet zijn welke informatie je precies deelt met applicaties van derden. De eerste keer dat je een applicatie gaat gebruiken wordt vermeld in een overzicht wat de applicatie kan en wat de applicatie niet kan zoals bijvoorbeeld het bekijken van je wachtwoord. Je geeft bijvoorbeeld toestemming aan een applicatie om berichten te plaatsen of om je profiel bij te werken. Wil je geen toestemming geven dan klik je simpelweg op de grijze knop 'No Thanks'.

Applicaties die momenteel toegang hebben tot direct messages zullen nogmaals om toestemming vragen hiervoor. Eind deze maand wordt toestemming ingetrokken voor applicaties die toegang hebben tot direct messages maar dit niet vereisen.

Screenshot

Het nieuwe scherm komt op verzoek van gebruikers en ontwikkelaars die graag meer duidelijkheid en controle willen. Een voorbeeld van het venster zie je hieronder. Een overzicht met alle applicaties die momenteel toegang hebben tot je account is te bekijken door naar Twitter.com te gaan en vervolgens de Instellingen te openen.

Lees meer over: