Twitter gaat fotofilters toevoegen aan mobiele applicaties

Twitter is momenteel bezig met de ontwikkeling van fotofilters voor de mobiele applicatie vergelijkbaar met de filters van fotoapplicatie Instagram in handen van Facebook. Dit hebben diverse medewerkers van Twitter die anoniem wensen te blijven laten weten aan de New York Times. Gebruikers van de mobiele applicaties van de microblogdienst zouden dan de filters eenvoudig kunnen toepassen op gemaakte foto's.

Volgens een van de medewerkers zullen met name de Very Important Tweeters (V.I.T.’s) zoals ze intern heten blij zijn met de toevoeging van filters aan de mobiele applicaties. V.I.T.’s zijn onder andere beroemdheden die momenteel vaak Instagram gebruiken om foto's te maken en te bewerken en deze vervolgens dan weer delen op Twitter. Verder is de microblogdienst momenteel aan het kijken volgens een van de medewerkers om meer tools toe te voegen aan de mobiele applicaties zoals het kunnen uploaden en mogelijk ook bewerken van video's, dit is iets waar vorige maand ook al berichten over waren.

De nieuwe filters zouden ergens in de komende maanden worden geïntroduceerd, Twitter wilde verder niet reageren. Detail bij dit alles is overigens dat de microblogdienst eerder ook Instagram wilde overnemen voordat Facebook de fotoapplicatie overnam. Tevens investeerde Jack Dorsey, de medeoprichter van Twitter afgelopen jaar nog in Instagram.

Lees meer over: