Twitter gaat fotodiensten uit mobiele applicaties halen

Twitter zal binnenkort de fotodiensten gaan verwijderen uit de eigen mobiele applicaties volgens een bron van de website Buzzfeed bekend met de plannen van het bedrijf. Het gaat dan onder andere om fotodiensten als yFrog, TwitPic en het Nederlandse Mobypicture die allen als standaard ingesteld kunnen worden in de instellingen van de applicaties. Het is de verwachting dat de wijziging al snel zal worden doorgevoerd, waarschijnlijk met de eerstvolgende update van de applicaties. Twitter heeft wel al contact opgenomen met de bedrijven die zullen gaan verdwijnen uit de applicaties.

Noah Everett, de oprichter van TwitPic zegt de keuze van Twitter wel te begrijpen maar had liever gezien dat de microblogdienst een andere keuze had gemaakt. "They're trying to control those eyeballs on their apps, they're an ad-based company, they make money that way." aldus Everett. Hij geeft tevens aan dat de foto's die naar TwitPic worden geüpload voornamelijk komen van andere plekken dan dat ze afkomstig zijn van de applicaties.

Wil je zelf echter gebruik blijven maken van deze fotodiensten ben je dus aangewezen op een andere applicaties die er zijn voor Twitter. De stap maakt Twitter wel vergelijkbaar met concurrenten als Facebook, Tumblr en Instagram die foto's standaard op eigen servers opslaan. In de lijst met fotodiensten staat overigens ook Posterous, eigendom van Twitter.

Lees meer over: , ,