Twitter: Foto’s uploaden, nieuwe zoekfunctie en Firefox add-on

Eerder deze week doken er al berichten over een nieuwe fotodienst van Twitter. Zojuist heeft de microblogdienst een aantal aankondigingen gedaan waaronder dat binnenkort de mogelijkheid om een foto toe te voegen aan een bericht beschikbaar gaat komen. Zodoende kun je dus direct op Twitter.com een foto toevoegen aan een tweet zonder dat je hiervoor naar een andere website zoals TwitPic hoeft te gaan.

Het toevoegen straks doe je door te klikken op de kleine camera die direct naast het icoon om een locatie toe te voegen staat. Dezelfde optie zal ook beschikbaar gaan komen in de mobiele applicaties. Voor gebruikers zonder smartphones wordt er momenteel aan een oplossing gewerkt zodat er foto's gestuurd kunnen worden via MMS.

Om alle foto's op te slaan wordt er samengewerkt met Photobucket.

Twitter Search

Het toevoegen van foto's aan tweets was niet het enige wat Twitter te melden had. In de komende weken wordt een nieuwe versie van Twitter Search uitgerold. Zo worden nu onder andere gerelateerde foto's en video's op de pagina met zoekresultaten getoond.

Dit zie je aan de rechterkant direct naast de reguliere zoekresultaten. Er is een blokje met Top images en een blokje met Top videos. Door op 'View all' te klikken komt er een overzicht met alle afbeeldingen of alle video's in beeld zoals in de screenshot hieronder.

Via de knoppen rechtsboven schakel je eenvoudig over naar een slideshow weergave. Je ziet dan een grote foto in beeld met eronder het bijbehorende bericht. Via de thumbnails boven de foto blader je dan eenvoudig door alle zoekresultaten. Door linksboven op de link 'Back to search results' te klikken komen de zoekresultaten weer in beeld.

Firefox

Dan werd er een speciale versie van browser Firefox geïntroduceerd met Twitter ingebouwd in de adresbalk. Je kunt direct in de adresbalk een #hashtag of @gebruikersnaam typen om daarna direct door te gaan naar een pagina met zoekresultaten of een profiel van iemand. Firefox met Twitter kan hier gedownload worden.

Voor bestaande gebruikers van Firefox heeft de microblogdienst een add-on uitgebracht die dezelfde functionaliteit als hierboven genoemd aan de browser toevoegt. Deze add-on werkt met de laatste versies van Firefox voor Windows, Mac OS X en Linux.

Lees meer over: , ,