Twitter experimenteert nu met Bing Translator in TweetDeck

Twitter experimenteert nu met Bing Translator in TweetDeck

Nadat Twitter tijdenlang geëxperimenteerd had met Bing Translator besloot het bedrijf in het tweede kwartaal afgelopen jaar om de vertaaltool van Microsoft uit de mobiele apps te halen evenals uit de desktopversie. De reden waarom het bedrijf deze beslissing destijds nam is nooit duidelijk geworden maar nu blijkt dat de relatie met Bing weer is opgebloeid.

In TweetDeck is er stilletjes een nieuwe optie toegevoegd om berichten in een andere taal mee te kunnen vertalen. De optie is te vinden onder elk bericht door op de knop met drie bolletjes te klikken. Daarna zal de vertaling van het betreffende bericht onder het originele bericht worden getoond met erboven de vermelding dat de vertaling afkomstig is van Bing Translator. Omdat TweetDeck niet in het Nederlands bestaat is de feature met name handig om berichten in een andere taal dan Engels te vertalen. Een screenshot hieronder.

Het is niet duidelijk of het bedrijf ook al plannen heeft om de vertaaltool van Microsoft ook weer te gaan toevoegen aan de mobiele apps en de desktopversie van Twitter.

tweetdeck_bing_translator