Twitter experimenteert met tv-trends

twitter_ios_logoTwitter is momenteel aan het experimenteren met tv-trends in de Verenigde Staten zo hebben diverse gebruikers van de microblogdienst gespot in de applicatie voor iOS. De TV Trending feature toont bovenaan de timeline in de applicatie diverse populaire televisieprogramma's waar vervolgens doorheen gebladerd kan worden.

Elk programma bestaat uit een afbeelding, omschrijving en het totale aantal gerelateerde berichten. Na openen van de timeline zal het blok samen met de berichten mee naar beneden scrollen tot het moment dat er veel berichten worden geplaatst over het programma, dan zal het blok weer naar boven worden verplaatst. Het doorklikken toont meer informatie, wederom het totale aantal tweets, gerelateerde berichten en ook accounts die mogelijk interessant zijn voor fans van het programma. Programma's die worden getoond zijn al op televisie geweest of worden binnen een week uitgezonden.

Twitter heeft het eenvoudig gemaakt om direct een bericht over het programma te plaatsen, door na het aanklikken van de show op de knop om een nieuw bericht op te stellen te klikken zal Twitter direct de juiste hashtag aan het bericht toevoegen. Twitter wilde verder nog niet reageren op de nieuwe feature, een aantal screenshots zie je hieronder waarin programma's als Jimmy Kimmel, Covert Affairs en America's Got Talent.

Lees meer over: ,