Twitter experimenteert met tabblad News in mobiele apps

Twitter experimenteert met tabblad News in mobiele apps

In de Verenigde Staten is Twitter begonnen met het testen van een tabblad Nieuws in de mobiele apps voor iOS en voor Android. Het nieuwe tabblad wordt in het menu onderin in het midden geplaatst. Na het drukken op de knop worden een aantal headlines getoond van verschillende bronnen. Bij elke headline staat aan de rechterkant een kleine afbeelding en onder elke headline staat het aantal top tweets over het betreffende nieuwsbericht.

Na het tappen op een headline wordt de volledige titel getoond, een grotere versie van de afbeelding over de gehele breedte van het scherm plus een korte omschrijving. Onder de omschrijving een link naar het artikel op de website van de bron en een aantal top tweets.

twitter_news_tab_ios

iPhone 6 Plus

Een kleine update voor de app van Twitter voor iOS specifiek voor gebruikers van de iPhone 6 Plus. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om de app ook in landscape mode te gebruiken. Door de telefoon te draaien komt er meer van de interface in beeld zoals bijvoorbeeld de inbox. De interface is wat dat betreft vergelijkbaar met de app van Twitter op de iPad. Landscape mode is alleen beschikbaar op de iPhone 6 Plus en niet op de kleinere iPhone 6.

iphone_6_plus_twitter_landscape