Twitter experimenteert met nieuwe layout voor profielpagina’s

Twitter experimenteert met nieuwe layout voor profielpagina’s

Recent voerde Twitter al de nodige wijzigingen door aan het design van Twitter.com na enkele weken testen maar mogelijk komt er later dit jaar nog een veel grotere redesign.

Er is een nieuw experiment gespot betreffende de weergave van de profielpagina's waarvan hieronder een screenshot. Het gaat om een ingrijpende wijziging en op het menu bovenin na is vrijwel elk onderdeel op pagina gewijzigd. Het nieuwe design doet erg denken aan de profielpagina's van Facebook en Google+. Bovenaan staat de grote coverfoto met links de profielfoto die een stuk groter is vergeleken met het huidige design. Onder de foto staan de gegevens van het account zoals het aantal tweets, aantal volgers, aantal favorieten en lijstjes, nieuw in de balk is de vermelding van het aantal foto's en video's.

Aan de linkerkant de bekende blokken waaronder het blok met trending topics. Rechts staan dan de geplaatste berichten in de vorm van kaarten. De kaarten worden op verschillende manieren gepositioneerd, de berichten staan dus niet meer zoals nu allemaal onder elkaar. Op dit moment wordt de nieuwe layout getest met een beperkt aantal gebruikers, het is niet duidelijk of en wanneer deze nieuwe layout uitgerold zal worden.

twitter_redesign_profile

Lees meer over: ,