Twitter en YouTube als aparte tabs toevoegen aan Facebook profiel

Maak je gebruik van Twitter en Facebook is er een applicatie om beide met elkaar te koppelen. Nu is er een applicatie van Twitter die de microblogdienst koppelt met het sociale netwerk en vervolgens je tweets op het prikbord (wall) plaatst. De applicatie is hier te vinden. Echter is het misschien in sommige gevallen, bijvoorbeeld als je veel berichten plaats op Twitter mooier om de berichten gescheiden te plaatsen op een apart tabblad op je Facebook profiel.

Hiervoor bestaat de applicatie genaamd Twitter Tab. De applicatie maakt een koppeling met Twitter en maakt de tweets vervolgens op een apart tabblad beschikbaar. Om de koppeling te maken klik op de pagina van Twitter Tab links op 'Naar de toepassing'. Vervolgens komt er een 'Verzoek voor toestemming', klik hier op toestaan om door te gaan.

Je komt dan terecht op de homepage van de applicatie waar de daadwerkelijke koppeling met Twitter wordt gemaakt. Klik op 'Authorize Twitter' om in te loggen op Twitter en toestemming te geven voor de koppeling. Na het koppelen kom je terug bij Twitter Tab. Klik hier op de knop 'Toevoegen aan profiel' om het tabblad beschikbaar te maken.

Abonnement

Handig kan de applicatie ook zijn voor websites of bedrijven met een eigen pagina echter is er in dat geval een abonnement benodigd om de tweets op een aparte tab te plaatsen op de pagina. Dit abonnement is niet duur en kost slechts 10 dollar voor 3 jaar. Na het afnemen van het abonnement kun je de tweets op een apart tabblad plaatsen.

Ga hiervoor weer naar de applicatie en klik op de tab 'Pages'. Op de pagina zie je dan een overzicht van je aangemaakte pagina's en uitleg over hoe je de tab moet toevoegen.

In de uitleg staat een link naar Twitter Tab. Na het klikken hierop kom je op de pagina van de applicatie. Klik hier dan aan de linkerkant op de vermelding 'Aan mijn pagina toevoegen'. Een popup van Facebook zal verschijnen met een overzicht van je eigen pagina's, selecteer hier de gewenste pagina en het tabblad wordt toegevoegd.

Voordeel van de betaalde versie naast het toevoegen van het tabblad aan een pagina is dat je meerdere Twitter accounts in kunt stellen en tevens de opmaak kunt bepalen van het tabblad. Verder mag je maximaal 100 tweets tonen, bij de gratis versie zijn dit er 20.

YouTube en Flickr

De ontwikkelaar van de applicatie biedt daarnaast ook vergelijkbare applicaties om foto's van Flickr en video's van YouTube te tonen op Facebook. Dit kan eveneens gratis al is hier het het abonnements verhaal ook van toepassing op het moment dat je bijvoorbeeld YouTube wilt toevoegen aan een pagina als aparte tab. YouTube is iets duurder dan Twitter Tab, 25 dollar voor 3 jaar. De verdere werking is hetzelfde als Twitter Tab.

Voorbeelden

Een voorbeeld van de betaalde versie van Twitter Tab evenals de betaalde YouTube applicatie is te bekijken op http://www.facebook.com/websonic.nl

Lees meer over: , , , ,