Twitter deelt extra cijfers over Oscaruitreiking

Twitter deelt extra cijfers over Oscaruitreiking

De 6Oscaruitreiking in het Dolby Theatre in Hollywood Los Angeles zorgde afgelopen weekend voor bijzonder veel berichten op Twitter en presentatrice van de avond Ellen DeGeneres wist met haar groepsselfie het record van meeste retweets te verbreken. Als aanvulling op de eerste gepubliceerde statistieken heeft Twitter nog enkele extra cijfers gepubliceerd. Het is de eerste keer dat Twitter op deze manier aanvullende cijfers deelt.

Alle tweets die werden geplaatst gerelateerd aan de Oscaruitreiking waren in totaal goed voor meer dan 3.3 miljard views in de periode van zondagavond 17:00 uur (Eastern Time) tot maandagochtend 05:00 uur. Er werden meer dan 19,1 miljoen berichten geplaatst door meer dan vijf miljoen gebruikers. 37 miljoen mensen zagen deze berichten op Twitter.com, op de mobiele website en in de mobiele apps, bijna net zoveel als de 43 miljoen kijkers.

Er was tijdens de show een grote rol weggelegd voor Ellen DeGeneres die met een gesponsorde telefoon een groepsselfie plaatste op Twitter met de oproep aan iedereen om het bericht te retweeten. Dit zorgde voor 2,4 miljoen retweets zoals in de afbeelding van Twitter hieronder is te zien maar in de tussentijd is al ruim over de 3 miljoen retweets heen.

De foto werd bekeken door 8.1 miljoen mensen wat zorgde voor 26 miljoen views. Het bericht werd 13.700 keer ingevoegd, gecombineerd zorgde dit voor 32.8 miljoen views.

oscars_stats_2014

Lees meer over: