Oprichter Google Sergey Brin zit ook in vastgoed

De medeoprichter van Google, Sergey Brin heeft momenteel volgens de website van Bloomberg een vermogen van maar liefst 20.4 miljard dollar, iets minder dan de andere oprichter van Google en tevens CEO Larry Page die op 20,6 miljard uitkomt.

Sergey Brin doneert het nodige geld aan goede doelen en investeert in diverse onderzoeken naar, en behandeling van ziekten waaronder de ziekte van Parkinson. Iets wat hij echter ook blijkt te doen met zijn vermogen is iets op een veel kleinere lokale schaal. Het blijkt namelijk dat hij een vastgoedonderneming heeft opgericht genaamd Passerelle Investment waarmee hij winkelpanden opkoopt in de plaats Los Altos.

Op deze manier heeft hij in de afgelopen drie jaar al tientallen miljoenen uitgegeven om diverse panden te kopen. Wat hij vervolgens met de gekochte panden doet is deze verhuren onder de marktprijs aan winkels waarvan hij denkt dat de gemeenschap deze nodig heeft, denk bijvoorbeeld een winkel met kinderboeken. Ook zijn er plannen om een kantoorpand en een hotel te gaan bouwen op grond dat hij samen met de gemeente bezit.

Op deze manier maakt Sergey Brin ook lokaal een groot verschil met zijn vermogen. Passerelle Investment heeft Brin overigens opgericht samen met Taylor Robinson.

Lees meer over: