Twitter: Advertenties in timeline iPhone en Android apps

Twitter heeft bekend gemaakt dat promoted tweets en promoted accounts naar de applicaties voor iPhone en Android komen. De gesponsorde berichten waren al langer te zien in de zoekfunctie maar nu komen deze ook naar de timeline van alle gebruikers.

Promoted Accounts

Promoted Accounts zijn nu al beschikbaar binnen de applicaties voor iPhone en Android. Deze gesponsorde accounts worden toegevoegd aan het lijstje "Wie te volgen".

Promoted Tweets

De promoted tweets gaan volgen in de komende weken. De berichten verschijnen eenmalig in je timeline en zakken daarna naar beneden net als de andere gewone berichten. Net als dit het geval is op Twitter.com wordt een advertentie alleen getoond als het merk ook gevolgd wordt en uiteraard wordt er duidelijk vermeld onder een bericht dat het om een promoted tweet gaat. In eerste instantie ziet slechts een kleine groep gebruikers van deze applicaties de advertenties, dit zal later worden uitgebreid.

Overigens zijn zowel promoted tweets als promoted accounts al wel enkele maanden beschikbaar in de mobiele versie van de microblogdienst (m.twitter.com). Wil je echter helemaal geen advertenties zien dan zul je gebruik moeten maken applicaties van derden.

Lees meer over: