TweetyMail

Nieuw is de online applicatie TweetyMail, The all-in-one email solution for Twitter zo staat op de homepage. TweetyMail is een applicatie waarmee je alles wat Twitter betreft kunt regelen via de mail, denk aan het plaatsen van berichten (inclusief foto's), tweets ontvangen, direct messages versturen en ontvangen, volgen van andere gebruikers en tweets plannen. Dit alles dus via de mail waardoor Twitter.com zelfs helemaal achterwege gelaten zou kunnen worden.

Er is een betaalde variant maar er is ook een gratis versie van TweetyMail. Op de homepage wordt direct duidelijk gemaakt wat het verschil is tussen beide. Zo kun je met de betaalde versie tweets plannen en heb je geen last van advertenties.

De werking van TweetyMail is eenvoudig, elke actie heeft een eigen e-mailadres. Bijvoorbeeld als je een tweet wilt gaan plaatsen mail je deze naar tweet@tweetymail.com. De tekst in de e-mail is in dat geval de tweet, eventuele foto's stuur je mee als bijlage (Max. 4 MB). Url's vermeld in de tekst worden automatisch verkort.

Updates opvragen kan ook door een mailtje te sturen naar latest@tweetymail.com. Je ontvangt dan automatisch de laatste updates van alle mensen die je volgt. Door in het onderwerp de Twitteraar op te nemen ontvang je alleen de updates van diegene. Het volgen van iemand werkt op dezelfde manier. Mail naar follow@tweetymail.com met de persoon in het onderwerp vermeld om iemand te gaan volgen.

Nu kan TweetyMail handig werken maar zal het in de praktijk niet Twitter zelf of een andere applicatie vervangen. Leuk om een keertje te proberen.

Lees meer over: