TweetDeck krijgt geheel nieuw tweetvenster

tweetdeck_logoTweetDeck krijgt een geheel nieuw tweetvenster waarmee het makkelijker moet worden voor gebruikers om nieuwe berichten te plaatsen, direct messages te versturen en afbeeldingen te bekijken voor het delen. Het tweetvenster zal aan de linkerkant worden geplaatst vastgekoppeld aan de navigatiebalk en onderin staat een optie om het venster eventueel altijd open te laten staan. Openen kan middels de knop rechtsboven of door op een bericht te reageren. Terwijl het venster is geopend kan de rest van TweetDeck nog gewoon worden gebruikt. Het gaat dan om het scrollen door alle ingestelde kolommen en het gebruik van de sneltoetsen, iets wat tot op heden niet mogelijk was.

tweetdeck_tweetvenster

Het selecteren van meerdere accounts is uiteraard mogelijk, geselecteerde accounts zullen worden voorzien van een groen vinkje. De profielfoto's van elk account zijn iets groter gemaakt dan voorheen en door met de muis op een foto te gaan staan zal de gebruikersnaam als tooltip worden getoond. Wat betreft URL's die worden ingevoegd nemen die vanaf nu altijd 22 karakters in, wel wordt gewoon het volledige adres getoond in het veld. Zodra je een naam gaat typen dan zal TweetDeck suggesties geven op basis van alle gebruikers en niet meer op basis van recent gebruikte namen. Gebruikers die worden gevolgd worden bovenaan geplaatst. Ditzelfde is van toepassing op hashtags.

tweetdeck_tweetvenster_2

Onder het veld om een bericht te typen staat de knop om een afbeelding toe te voegen. Na het selecteren en uploaden van een afbeelding zal TweetDeck nu direct een preview tonen van de betreffende afbeelding, door te klikken op het kruisje kan de afbeelding weer weggehaald worden. Onder de knop om een afbeelding te uploaden is de mogelijkheid om een bericht in te plannen te vinden plus een knop om een nieuw priv├ębericht te sturen.

tweetdeck_tweetvenster_3

De wijzigingen betreffende het tweetvenster worden langzaam uitgerold naar alle gebruikers van TweetDeck. Eerst is de webversie van TweetDeck aan de beurt samen met de applicatie voor Chrome. Zodra voltooid volgen de applicaties voor Windows en Mac.

Lees meer over: ,