TweetDeck en Deck.ly om hele verhalen op Twitter te plaatsen

TweetDeck heeft deze week zoals verwacht Deck.ly gelanceerd. Deck.ly is een aanvulling op TweetDeck en geeft de mogelijkheid om berichten die langer zijn dan 140 karakters te plaatsen op Twitter, een feature waar gebruikers al geruime tijd om vragen volgens Iain Dodsworth, de oprichter van TweetDeck. Zodra je bijvoorbeeld in de desktop applicatie een nieuwe tweet maakt zal nu het tellertje dat in het tekstvak staat na het bereiken van 140 karakters gewoon doortellen zoals hieronder in de screenshot.

Je ziet dat je behoorlijk ver kunt gaan wat betreft het aantal beschikbare karakters, in dit geval werd de applicatie wel wat traag bij het bereiken van een miljoen :-).

Zodra je vervolgens de tweet gaat plaatsen worden ongeveer de eerste 120 karakters van het bericht daadwerkelijk geplaatst op Twitter. Achter het bericht de tekst (cont) en een link naar het volledige bericht. De link brengt je naar een pagina op tweetdeck.com waar je tevens de mogelijkheid hebt om reacties te plaatsen.

Het grote voordeel voor gebruikers van TweetDeck is in dit geval dat vanuit de applicatie direct al het volledige bericht bekeken kan worden. Dit is het geval van de desktop applicatie, TweetDeck voor Google Chrome en de mobiele applicatie.

Om een volledig bericht te bekijken klik je op de Read more knop onder een bericht. Let er wel op dat als je momenteel je Tweets afschermt voor de buitenwereld berichten die langer zijn dan 140 karakters wel door iedereen zijn te bekijken op Tweetdeck.com.

Lees meer over: ,