TweetDeck applicatie voor Google Chrome

Gisteren lanceerde Google de nieuwe online webwinkel met applicaties, extensies, thema's voor browser Google Chrome. In eerste instantie zijn er 500 applicaties beschikbaar en hier zitten een paar bijzonder handige applicaties tussen waaronder een nieuwe applicatie van TweetDeck.

De applicatie is hier te vinden en na het installeren wordt er een snelkoppeling op de nieuwe tabblad pagina van Chrome geplaatst. Zodoende kun je dus handig vanuit Chrome berichten plaatsen op Twitter en daarnaast ook op andere sociale netwerken zoals Facebook, Foursquare en Google Buzz, vergelijkbaar met de desktop versie van TweetDeck. Ondersteuning voor meerdere accounts is aanwezig.

Zodra je de applicatie start heb je drie mogelijkheden in beeld. De eerste optie is het importeren van accounts, als tweede kan er direct ingelogd worden met een bestaand TweetDeck account of je kiest ervoor om gebruik te maken van de app zonder account.

Hierna zie je de bekende kolommen in beeld komen, de volgorde kan eenvoudig aangepast worden door een kolom met de muis te verslepen. Onder elk bericht uiteraard de mogelijkheid om deze te retweeten, erop te reageren of op te slaan als favoriet. Een andere optie is om een link te maken naar een bericht, het bericht vertalen of te mailen.

Zodra je klikt in het 'Compose' veld opent een venstertje om je bericht te typen. Hier de mogelijkheid om een locatie toe te voegen evenals media. URL's die hier worden ingevoerd worden automatisch verkort.