Tweetalarm is Google Alerts voor Twitter

Maak je veel gebruik van Google Alerts dan is wellicht Tweetalarm een handige aanvulling. Tweetalarm doet eigenlijk wat de service van Google ook doet maar dan puur gericht op Twitter. De applicatie stuurt je een mailtje zodra bepaalde keywords die je hebt ingevoerd voorkomen op Twitter. Handig als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt en wilt weten als er andere mensen over je twitteren.

Op de homepage van Tweetalarm maak je snel een account aan en voer je tevens de gewenste keywords in. Dan ben je in principe al klaar. In de instellingen van Tweetalarm bepaal je eventueel aanvullende keywords of verwijder je ingevoerde keywords. Standaard worden tweets van jezelf niet meegenomen en eventueel kun je ook andere accounts opgeven waarvan je niet wilt dat er tweets van in het overzicht komen te staan.

Let wel op dat standaard 'Send alerts for tweets in English only' staat ingesteld dus als je gericht bent op Nederlandse gebruikers verwijder dan hier het vinkje. Je ontvangt dagelijks een mail met een overzicht van alle tweets waarin de opgegeven keywords voorkomen. Dit is te wijzigen naar wekelijks of je kiest ervoor om direct een mail te ontvangen zodra er een tweet is gevonden al kan het dan zijn dat je een groot aantal berichten ontvangt.

Lees meer over: