Tweet Microsoft over Amy Winehouse valt niet goed – Strike two

Een bericht geplaatst door Microsoft op het Twitteraccount Tweetbox360 vanwege het overlijden van Amy Winehouse is bij een hoop gebruikers van de microblogdienst in het verkeerde keelgat geschoten. In een tweet werd opgeroepen om het album Back to Black te kopen in de Zune-shop van Microsoft om de zangeres te eren. Het account dat gericht is op fans van de Xbox 360 heeft naar verhouding niet veel volgers maar ondanks dat werd het bericht massaal geretweet met daarbij het nodige commentaar.

Toen bleek dat het bericht niet goed werd ontvangen werd er al snel een bericht geplaatst om excuses aan te bieden en aan te geven dat de tweet geen commerciële insteek had. Direct daarna volgde er nog een tweet over de zangeres om de boel recht te breien.

Tweede keer

Het is de tweede keer dit jaar dat er een hoop te doen is om een bericht geplaatst op Twitter door Microsoft. Eerder dit jaar ging het bedrijf vlak na de aardbeving in Japan in de fout. Toen plaatste een PR-medewerker een tweet op het account van Bing waarin werd gezegd dat de zoekmachine voor elke retweet van het bericht een dollar zou doneren.

Lees meer over: ,