Tweede Kamer niet eens met opt-out van Google

Gisteren maakte Google bekend dat eigenaren van draadloze wifi-routers middels een aanpassing aan de netwerknaam kunnen voorkomen dat de router wordt opgenomen in de Google locatie-server. Vandaag is gebleken dat een meerderheid in de Tweede Kamer het niet eens is met deze aanpak en liever ziet dat Google zelf toestemming vraagt aan internetgebruikers of gegevens over de wifi-routers mogen worden opgeslagen.

Omdat de signalen door de ether binnenkomen, komt Google er nog mee weg. Er zal echter een motie worden ingediend door het CDA en de PvdA waarin de regering wordt gevraagd een voorstel voor te bereiden waarbij Google zelf vooraf toestemming moet vragen om gegevens te mogen opslaan. Aansluitend pleit de PVV voor een 'registreer-me-niet-register' en zijn de VVD en D66 het ook oneens met de aanpak van Google.

D66 laat weten aan BNR: "Vrijwel alle consumenten weten niet hoe ze hun netwerk zo moeten instellen dat Google het niet oppakt. Het lijkt de omgekeerde wereld dat de consument zelf actie moet ondernemen om zijn persoonsgegevens te beschermen."

Lees meer over: ,