Twee wedstrijden EK 2012 tegelijkertijd bekijken

Vanavond en in de komende dagen tot en met dinsdag worden er op het EK telkens twee wedstrijden op tegelijkertijd gespeeld. Zo speelt op het moment van schrijven Tsjechië tegen Polen maar speelt ook Griekenland tegen Rusland. Dit zal morgen als het Nederlands elftal moet spelen dus ook het geval zijn, terwijl Oranje in actie komt in Charkov tegen Portugal in Oekraïne speelt Duitsland tegen Denemarken in Lviv in Polen.

In de komende dagen zijn zodoende deze wedstrijden op TV op twee zenders te bekijken, op Nederland 1 en op Nederland 3. Echter als je dus graag zoals zondag beide wedstrijden wilt volgen zul je dus telkens moeten schakelen tussen beide kanalen.

NOS

De NOS heeft hier een oplossing voor bedacht op de website want hier kunnen de wedstrijden ook live bekeken worden. Op de website heeft de NOS het zo gemaakt dat je beide wedstrijden naast elkaar kunt bekijken. De eerste wedstrijd wordt geplaatst in een groot scherm en de tweede wedstrijd in een klein venster rechts er direct naast.

Tussen de schermen staat een knop om de wedstrijden snel om te wisselen, door te dubbelklikken op het kleine venster rechts vergroot je tot volledig scherm. Eventueel kan er ook overgeschakeld worden op een enkel venster met een enkele wedstrijd en tevens is er een optie om commentaar van Radio 1 in te schakelen. Een mooie oplossing van de NOS om twee wedstrijden tegelijk te kunnen bekijken al hadden de vensters misschien nog iets groter mogen zijn wat mooier werkt in het geval van grotere beeldschermen.

Als alternatief kun je natuurlijk ook twee aparte tabbladen met elk de website van de NOS openen en op die manier de twee wedstrijden naast elkaar plaatsen en volgen.

Lees meer over: ,