Twee-staps-verificatie voor Nederlandse Apple ID’s

apple_id_twee_staps_logoIn maart begon Apple met het beschikbaar maken van twee-staps-verificatie voor Apple ID's voor gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is nu verdergegaan met de uitrol en heeft de extra beveiliging nu ook beschikbaar gemaakt voor Nederlandse gebruikers evenals voor gebruikers in onder andere België, Oostenrijk, Brazilië, Mexico, Portugal, Italië, en Canada.

Na het inschakelen van twee-staps-verificatie dien je zoals altijd eerst in te loggen met een gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord en daarna dient er een viercijferige verificatiecode ingevoerd te worden. Deze verificatiecode wordt gestuurd naar een iOS apparaat. Indien iemand dus je gegevens weet te achterhalen dient diegene ook over je iPhone of je iPad te beschikken om te kunnen inloggen en je eigen account te gebruiken.

Twee-staps-verificatie inschakelen

Wil je deze feature inschakelen voor je eigen account ga dan naar de Apple ID website en log hier in met je eigen gegevens. Na het inloggen klik aan de linkerkant op het menu item Wachtwoord en beveiliging. Op deze pagina kan twee-staps-verificatie ingeschakeld worden, let wel op dat na het inschakelen het drie dagen duurt voordat je het proces kunt afronden. Apple hanteert deze periode om te voorkomen dat iemand anders dan de eigenaar van het account de feature kan inschakelen. Tevens zal er ter bevestiging een e-mail worden gestuurd naar alle e-mailadressen die het bedrijf in het bestand heeft staan.

Mocht je de feature nog niet direct zien dan zal deze op korte termijn beschikbaar komen.

Lees meer over: