Tumblr2WP laat je eenvoudig overstappen naar WordPress

Als je er over denkt om over te stappen van Tumblr naar een eigen WordPress blog dan kan de nieuwe gratis tool Tumblr2WP je hierbij helpen. Met deze tool heb je een eventuele manier om je berichten over te plaatsen. Het werkt eigenlijk vrij eenvoudig door te gaan naar tumblr2wp.com en hier het adres van je Tumblr account in te voeren. Kies eronder vervolgens hoe en wat je precies wilt gaan exporteren, zoals reacties en pingbacks. Na een druk op de knop 'Export' zul je even moeten wachten voordat de download in beeld verschijnt, dit zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid berichten die je hebt geplaatst.

Importeren

Het bestand dat je hebt gedownload kan vervolgens geïmporteerd worden in een WordPress.com of een eigen gehoste WordPress blog. Hiervoor ga je binnen WordPress naar Extra en kies je in het overzicht WordPress. Selecteer dan het bestand dat je net gedownload hebt en klik op de knop 'Bestand uploaden en importeren'.

In het venster dat daarna volgt kies je een auteur en geef je aan of bijlagen geïmporteerd moeten worden. Klik daarna op Vastleggen en de import zal beginnen.

Lees meer over: ,