Tumblr nu ook eindelijk met twee-staps-verificatie

Tumblr nu ook eindelijk met twee-staps-verificatie

Al langer hebben sociale netwerken als Google, Facebook, Twitter en LinkedIn twee-staps-verificatie en nu heeft ook Tumblr deze mogelijkheid ook eindelijk toegevoegd aan de instellingen. Na het inschakelen van deze optie dient er als eerste ingelogd te worden met een gebruikersnaam en een wachtwoord en daarna zal er gevraagd worden om een unieke code. Deze code wordt of verzonden per SMS of moet gegenereerd worden met een app op een smartphone, deze code moet verplicht ingevuld worden om in te kunnen loggen.

Het inschakelen van twee-staps-verificatie kan door naar de instellingen, het tandwieltje bovenin, te gaan van Tumblr en daarna rechtsboven te kiezen voor Account. Op de pagina die opent kan de feature dan worden aangezet onder het kopje Beveiliging, waar tevens SSL ingeschakeld kan worden. Ondersteuning voor SSL-versleuteling werd recent toegevoegd door Tumblr maar staat standaard voor alle gebruikers uitgeschakeld. Het advies is dan ook om deze optie ook direct in te schakelen indien dit nog niet gedaan was.

tumblr_twee_staps_opties

Zodra je het schakeltje achter twee-staps-verificatie hebt ingeschakeld moet een telefoonnummer worden ingevoerd samen met het wachtwoord van het account. Er zal dan een verificatiecode worden verzonden per SMS. Deze code dient dan ingevuld te worden in de instellingen om de feature definitief in te schakelen. Na het invoeren van deze code kan er gekozen worden om in de toekomst codes te laten versturen per SMS of om codes te genereren met een authenticator-app zoals bijvoorbeeld de authenticator-app van Google.

Kies je voor deze laatste optie dan dient er een QR-code te worden gescand om het account toe te voegen aan de authenticator-app en vul daarna de gegevens code in. Daarna is het instellen van twee-staps-verificatie voor Tumblr geheel afgerond en dient er in het vervolg ingelogd te worden met een gebruikersnaam, wachtwoord en een code.

Lees meer over: