Tumblr: Berichten plaatsen per telefoon

Een nieuwe feature toegevoegd door Tumblr laat je als gebruiker een bericht plaatsen per telefoon, het gaat dan om audioberichten die kunnen worden gepubliceerd op een blog.

Dit werkt als volgt. In de instellingen van Tumblr moet een telefoonnummer ingevoerd worden die gekoppeld wordt met het betreffende account. Na het instellen komt er een Amerikaans telefoonnummer van Tumblr (+001-866-584-6757) in beeld die gebeld kan worden om een bericht in te spreken en te publiceren. Een telefoonnummer koppelen kan door te gaan naar de instellingen van Tumblr, klik daarna aan de rechterkant op 'Account'.

Op de pagina die daarna opent kan dan achter 'Post by phone' een telefoonnummer worden ingevoerd, eventueel met oog op veiligheid kan er nog een viercijferige pin worden toegevoegd die altijd ingetoetst dient te worden voor het publiceren van een audiobericht.

Om de een of andere reden denkt Tumblr overigens dat de nieuwe feature om audioberichten te plaatsen echt iets uit de jaren negentig is. De omschrijving op de pagina met instellingen: This is the '90s. You can call in an audio post from your phone en zodoende werd ook de bovenstaande video gemaakt om Post by phone te introduceren.

tumblr_phone_1

tumblr_phone_2

Lees meer over: