Tumblr bereikt mijlpaal van 100 miljoen blogs

Tumblr Logo Tumblr heeft de grote mijlpaal bereikt van 100 miljoen blogs zo is te zien op de pagina met informatie over het blogplatform. Tumblr groeit flink door gezien het feit dat het blogplatform vorig jaar rond deze tijd nog maar 50 miljoen blogs had, in september 2011 stond de teller op 28 miljoen blogs. In totaal zijn er nu meer dan 44 miljard berichten geplaatst, een jaar geleden waren dat er net iets meer dan 20 miljard en begin september 2011 waren dit er nog geen 10 miljard. Dagelijks komen er 80 miljoen berichten bij.

Tumblr werd in februari 2007 opgericht door David Karp en Marco Arment en inmiddels staat de site in de top 10 meest bezochte websites ter wereld. 42 procent van al het verkeer komt uit de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 167 medewerkers in dienst met kantoren in New York en in Richmond in de Amerikaanse staat Virginia. Tumblr is beschikbaar in 12 verschillende talen waaronder sinds vorig jaar in het Nederlands.

Op dit moment is Tumblr bezig met het beschikbaar maken van advertenties in de mobiele applicaties voor iOS en Android. CEO David Karp liet begin deze maand weten dat het in de eerste helft van dit jaar mogelijk zal worden om zowel blogs als individuele berichten tegen betaling te promoten in de applicaties. Dit mede omdat Karp verwacht dat later dit jaar, uiterlijk begin volgend jaar mobiel desktop qua verkeer voorbij zal streven.

Lees meer over: