Toyota Prius van Google al vorig jaar gespot

Gisteravond kwam het grote bericht dat Google technologie heeft ontwikkeld om auto's volledig zelf te laten rijden. Google vertelde dat er met de aangepaste Toyota Priussen (en een Audi TT) al meer dan 140.000 mijl, ongeveer 225.260 kilometer is gereden en dit geeft wel aan dat er al langer getest wordt met de technologie. Nu blijkt dan ook dat een van deze auto's al bijna een jaar geleden werd gespot.

Ben Tseitlin reed in november 2009 op de snelweg tussen San Francisco en Palo Alto toen hij deze Toyota Prius zag rijden. Grappig genoeg besloot Ben om er een video van te maken en deze te plaatsen op zijn Facebook pagina omdat hij dacht dat het om een bepaalde test ging van Toyota, niet wetende dat het om een geheim project van Google ging. De video die Ben maakte tijdens het rijden hieronder.

Intussen zijn er ook al andere gebruikers die zeggen de auto's al eerder te hebben gezien op de weg. Zo merkte in januari dit jaar Robert Scoble een Toyota van Google op. Hij zag de auto's met regelmaat en ging er eigenlijk van uit dat het iets te maken had met Google Street View aangezien de auto's die daarvoor worden gebruikt er enigszins op lijken.

Zeker wist hij het niet en hij besloot eveneens een video van de auto te maken. Hij vertelt dat de mensen in de Toyota het niet erg konden waarderen dat er een video werd gemaakt, toen ze het doorhadden verminderden ze snel vaart.

Video Ben Tseitlin

Video Robert Scoble

Lees meer over: ,