Tover layout Google+ om in Pinterest

Het design van sociaal netwerk Pinterest is populair, zo was er afgelopen vrijdag bijvoorbeeld nog het bericht over Pinstagram wat een samensmelting is van Pinterest en de fotoapplicatie Instagram en nu is daar een script waarmee het design van sociaal netwerk Google+ er uit komt te zien zoals het digitale prikbord. Het userscript werd gemaakt door gebruiker Pokerface en is inmiddels al groot aantal keer geïnstalleerd.

Na het installeren wordt de stroom met berichten verdeeld over drie kolommen wat het beste tot zijn recht komt als je een resolutie hoger dan 1024 x 768 gebruikt.

De chat aan de rechterkant wordt grotendeels verborgen, door hier met de muis op te gaan staan komt deze volledig in beeld te staan. De zwarte navigatiebalk blijft constant in beeld en door hier met de muis op te gaan staan komt de zoekfunctie weer terug.

Google Chrome

Het script gebruiken in Google Chrome is eenvoudig, door hier te klikken verschijnt er een melding met de vraag of je het script wilt installeren. Nadat je dit hebt gedaan open opnieuw het sociale netwerk en de nieuwe 'Pinterest' layout is direct in beeld te zien.

Firefox

Maak je gebruik van browser Firefox dan zul je een aantal extra stappen moeten ondernemen. Installeer als eerste de Greasemonkey add-on en installeer daarna het script zelf door hier te klikken. Open opnieuw het sociale netwerk en de layout is te zien.

Lees meer over: , ,