Tour de France live volgen op de website van de NOS

Net als voor het WK heeft de NOS ook voor de Ronde van Frankrijk een speciale website (www.nos.nl/tour) ingericht. De website ziet er qua opzet vergelijkbaar uit als de website voor het WK. De NOS doet live verslag en dit kan live bekeken worden op de website evenals het Tourjournaal en de Avondetappe.

Wat als nieuw werd geïntroduceerd op de WK website was het onderdeel 'Wedstrijd gemist'. Dit is in dit geval omgetoverd tot 'Etappe gemist'. Deze pagina is speciaal ingericht voor mensen die de etappe gemist hebben en deze nog wel graag willen zien zonder de uitslag al te weten. Van elke etappe kan een samenvatting worden bekeken en alles waaruit eventueel een uitslag uit op te maken valt is hier verborgen.

Het laatste nieuws staat op de website, er is een gedeelte met videofragmenten en audiofragmenten, informatie over de etappes en de ploegen en een pagina met de tweets van Twitterende wielrenners en volgers van de Tour de France.

Speciaal voor gebruikers van iGoogle is er de NOS Wielrennen widget waarmee je de laatste 5 video’s van de Tour kunt bekijken op je eigen startpagina.

Mobiel

Aan mensen die graag de Tour willen volgen via hun mobiele telefoon is ook gedacht. Op m.nos.nl/tour zijn uitzendingen live te volgen evenals al het laatste nieuws rondom de Tour en de dagelijkse tussenstand in de verschillende klassementen.

Het live volgen van een etappe kan via tekst-updates, Radio Tour de France of streaming video. Voor de laatste optie betekent dat dit alleen in Nederland kan.

Lees meer over: , ,